dilluns, 26 d’octubre del 2009

diumenge, 25 d’octubre del 2009

Presentació Creativa

Els debats (22/10/2009)

Al començar la classe, la senyoreta Lluïsa Cirera ens ha llegit un poema de Miquel Martí i Pol anomenat "Els paletes" i seguidament ens ha fet alguns comentaris sobre el bloc ja que pensa que el tenim oblidat la majoria del grup classe, cosa que té tota la raó.
Seguidament hem vist un vídeo de la final de la lliga de debats universitaris de la Xarxa Vives entre la UB i la Pompeu Fabra sobre si es podia mantenir la situació actual d'accés als habitatges.
Després ens ha repartit uns fulls sobre els debats i hem hagut de pensar els equips per preparar-nos el nostre propi tema.

Personalment el vídeo no m'ha agradat. El tema del qual parlaven era interessant però la manera que tenien de comunicar-se em posava molt nerviosa i feia que no prestés l'atenció suficient. M'ha donat a pensar en el moment que jo hagi de parlar davant el públic i segurament em pujaré per les parets però intentaré aprendre de tot el que parlarem i llegim perquè sigui capaç de fer-ho el millor possible i la gent no s'aburreixi.

Finalment m'agradaria afegir que m'he sentit aludida en quant els comentaris que la Lluïsa ens ha fet sobre el bloc i crec que m'hi haig d'esforçar més ja que és el nostre dia a dia i poder-lo escriure per, més endavant poder-lo llegir, ha de ser divertit i veure el teu treballs molt reconfortant.

dissabte, 17 d’octubre del 2009

El primer dia de seminari...

El primer dia de seminari considero que hem va sorprendre moltíssim. Mai havia fet una classe d'això i la veritat és que no sabia com funcionaria ni què es faria.

Vam entrar tots i abans que arribés la senyoreta Annabel Fontanet ens vam anar presentant encara que...ens va costar.
Al arribar l'Annabel, vam començar fent un joc justament per saber els noms de la gent i tractava sobre:
La primera persona deia el seu nom, la següent havia de dir el nom de la persona anterior i el seu, l'altre el nom de les dues anteriors i el seu i així successivament i la veritat és que ens va sortir bastant bé.
Seguidament vam jugar a un altre joc per coneixer-nos més i el que havíem de fer era que amb un seguit d'afirmacions típiques com..."Li agrada el bàsquet" o "Li agraden els animals" ens havíem de passejar per tota la sala buscant a una persona que li agradés el bàsquet o que li agradéssin els animals o que els nostres pares es diguéssin igual i escriure els noms.

Per últim vam jugar a un altre joc el qual ens partíem en dos grups i a cada un ens donaven unes pistes sobre un segrest el qual havíem de trobar qui era la persona culpable.

Va ser una classe entretinguda i més que res per saber principalment els noms de cada persona i saber una mica sobre ella. Va ser divertit ja que feia molt que en una classe no "jugava" o si més no passarme-la rient tota l'estona.

Seminari 9 d'Octubre de 2009

La classe ha començat amb la lectura de l'Helena Vall amb un fragment d'un llibre de la saga de Crepúsculo i seguidament hem comentat el que crèiem que havia fet bé o malament.
Uns han dit que havia fet pauses exagerades, altres que el ritme de lectura era molt bo ja que aquesta no era fàcil i que havia llegit d'una forma que s'entenia tot.

Seguidament s'ha passat a l'apartat sobre "L'actualitat educativa" i el títol de la notícia que la Sònia i la Mònica han triat ha estat " La inscripción del próximo curso se adelantará al mes de febrero". Les companyes ens l'han explicat detalladament i han considerat que era positiu ja que pel nen seria un descans però que l'únic problema era que molts dels pares treballaven i no seria fàcil combinar-ho amb l'escola. Ens han plantejat una pregunta: ÉS l'educció la que s'ha d'adaptar a la societat o la societat a l'educació?
Molts pensen que va relacionat amb el tema econòmic ja que aquest temps lliure s'ha d'emplear d'alguna manera.

Finalment ens hem repartit els textos que havíem de portar escrits d'un resum sobre records de la infantesa a l'escola i els hem anat llegint.

Aquesta classe ha estat interessant ja que la senyoreta Annabel Fontanet amb aquestes notícies que hem de buscar nosaltres ens fa reflexionar i pensar per nosaltres i veure realment com avança l'educació. També ha estat interessant haver llegit les lectures sobre els records de la infància perquè són coses que tens amagades i que si no te les treuen no hi penses quasi bé mai.

Seminari 7 d'octubre de 2009

Ha començat amb la primera lectura individual en veu alta. Li ha tocat al Javi. Ens ha llegit un fragment d'un llibre que ha portat de casa i al acabar ens ha tocat fer les nostres crítiqus o opinions.
Uns han dit que ho havia fet bé, que la velocitat en la qual llegia era la correcte, que feia les pauses correctament però que havia de fixar-se més en l'entonació ja que a l'hora de llegir o de parlar en públic el to de veu i el nerviosisme s'havien de controlar.

Seguidament hem parlat sobre les festes que feien a la nostra escola, en quins moments ens aburríem i en quins ens divertíem. Que si el Nadal, el Carnestoltes, les Festes de final de curs, la Castanyada...
La pregunta és...
Creieu que les festes són necessàries dins l'escola o millor seria no fer-ne?
Penso que sí que són necessàries. Els alumnes necessiten trencar la monotonia, la rutina o la seriositat pero..Per què es necessiten les festes per trencar aquesta monotonia i les clases no poden ser més divertides?

Finalment ens hem posat en parelles o grups de 3 per parlar sobre el que més ens agradava i el que ens aburria o no ens agradava i ho hem exposat davant la classe.

Penso que ha estat una classe molt productiva, com les que fem sempre, molt amena, amb molts temes diferents que et fan pensar i reflexionar i que et poden ajudar a prendre decisions en un futur.

divendres, 16 d’octubre del 2009

Comunicació oral, escrita i digital (COED)

Avui dia 16/10/09 hem seguit amb els apunts sobre l'expressió oral. Hem començat pel punt sobre "L'ús de frases fetes i regranys explicant-los, per exemple, mitjançant rondalles, que avui en dia quasi bé no s'expliquen ja que les persones no tenim tant temps com abans arribant a la conclusió que els mestres n'hem de ser conscients i intentar inculcar-ho a l'escola.
Seguidament hem parlat sobre la importància de la morfosintaxi genuïna perquè s'ha de tenir clar les normes i criteris de la gramàtica i tenir-les clares per no confondre-les amb el castellà.
Després hem passat al tema de "L'ús correcte dels verbs", tenint en compte que aquests en català són molt irregulars i que per tant, s'ha de donar importància a la seva ortografia.
Per acabar la Lluïsa ens ha explicat quatre punts sobre l'expressió escrita : La correcció ortogràfia ja que és molt important i l'hem de dominar per escriure per exemple a la pissarra o notes als pares quan treballem, l'estructuració del text tenint en compte que abans d'escriure hem de pensar bé què escriure ( ordenar el pensament) i finalment com a cosa imprescindible REVISAR el text, la puntuació la qual es defineix com l'intent de gravar l'entonació en el text escrit de tal manera que per aplicar-la és imprescindible conèixer bé la funció de tots els signes i per últim la caligrafia i pulcritud en la presentació ja que una bona presentació i caligrafia influeixen molt en la correcció.

Finalment hem fet un exercici sobre les rondalles i realment en sabem molt poques així com tampoc no sabem títols de llibres de rondalles ni quasi cap autor. Això m'ha fet adonar que potser m'hagi d'informar més per no pedre aquestes historietes.

dimarts, 13 d’octubre del 2009

diumenge, 4 d’octubre del 2009

Efectes Sonors

El que he fet servir per modificar aquest diàleg a estat primerament l'efecte "eliminar ruido" perquè se senti més clar i nítid. Seguidament he anat utilitzant diferents efectes per cambiar la meva pròpia veu com per exemple: Cambiar tono, Eco, Cambiar velocidad, GVerb + Cambiar tono...És força per no dir molt divertit.
El diàleg és el següent:

A – Hola bona tarda, què desitja?
B- Hola! Doncs estava buscant un vestit per fer una obra de teatre.
A- Com el voldria?
B- Doncs bé, l’obra està situada a roma així que…
A- Un vestit blanc?
B- ostres…jo havia pensat més aviat un color cru.
A- Doncs demà ens arribarà la nova col•lecció de tardor i venen uns vestits, samarretes i mocadors d’aquest color que li serien molt útils.
B- D’acord moltes gràcies, passaré la setmana vinent. Adéu!
A- Gràcies! Adéu!