diumenge, 15 de novembre del 2009

COED dia 13 de novembre de 2009

La sessió d'avui ha estat bastant amena i interessant. Al principi, com la setmana passada, han començat recitant aquelles persones que els tocava i la veritat és es podem dir que ( amb alguna excepció) ha sortit millor que la setmana passada. No es respiraven tants nervis i més o menys es pot dir que s'han cenyit bastant al temps que tenia cada un. M'ha tocat avaluar a un company i la veritat és que no m'esperava que sigués tant complert el full per avaluar encara que d'aquesta manera t'havies de fixar en tots i cada un dels detalls. M'ha tocat avaluar a l'Óscar Valverde i la veritat és que ho ha fet molt bé i no m'ha costat gents escriure el que havia d'escriure.
Seguidament hem passat a fer el primer debat que s'havia de portar preparat entre dos grups. Uns defensaven les Escoles públiques i els altres les privades i la veritat és que més que un debat semblava una conferència per informar dels peròs i els contres de cada tipu d'escola encara que ho han fet bastant bé i les explicacions eren correctes i estudiades.
Al acabar s'havia de fer el segon debat però no ens ha donat temps.


Ha estat, com sempre, una classe productiva, amena i participativa. L'exercici de recitació cada vegada va millorant a mida que passen els dies i el primer debat, per ser el primer l'he trobat bastant complert encara que es podia millorar en alguns aspectes. Sembla que no però els debats són complicats i has de tenir el teu tema estudiat i treballat per no sorprendre't si et pregunten alguna qüestió o qualsevol aclariment o apunt que no hagis dit i ho vulguin saber. Penso que és una manera d'aprendre a parlar en públic, a comunicar-te i a defendre't en situacions similars en un futur.

El tema que han triat del debat ha estat acertat però el problema ha estat que d'escoles privades n'hi ha poquíssimes i han confós parts de l'escola privada amb la concertada així que vull aclarar aquests tres tipus d'escola. En primer lloc tenim les escoles públiques,les quals es troben sota el control de l'Estat i són gratuïtes. Després tindríem les escolse concertades que també n'hi ha moltes i reben una subvenció de l'Estat però no la totalitat sinó que un particular o empresa posa l'altra part. Per últim tenim les escoles privades, les quals són administrades per particulars o empreses que cobren una quota pels serveis educatius que brinden. Avui en dia n'hi ha poquíssimes ja que la majoria són concertades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada