diumenge, 1 de novembre del 2009

Sessió 06: Anàlisi d'un anunci



En aquest anunci es veu una nena que està estirada al llit. Seguidament s'aixeca i va cap a la finestra. La nena s'alegra i abans que s'obri la porta se'n va al lavabo, es talla els cabells i baixa a rebre al seu pare, la seva mare i el seu germà. Els pares es queden atònits al veure que la petita s'ha volgut tallar els cabells per donar-li al seu germà ja que el aquest els porta rapats i al final el nen li dóna la gorra a la seva germana.

L'anunci està ubicat en una casa d'una família de classe mitjana alta ja que la casa sembla gran, de més d'un pis. Les imatges es veuen quasi bé totes en primer pla i en un pla general on es veu la família de la nena. Sembla que sigui o primera hora del matí o última de la tarda ja que hiha un ambient fred fora el carrer i càlid a dins amb un toc de foscor, com si s'estigués anant la llum del dia o arribant a les cases.Els colors són una barreja de freds i càlids ja que primerament, a l'habitació l'ambient és fred, amb colors blancs i colors clars i al plànol de la casa amb la nena corrent davant es veu un ambient més acullidor amb colors groscs ataronjats.
La múscia comença amb un piano sol on se li afegeix un violoncel. La múscia és lenta i trista i no hiha veu, és només una melodia.

En quant els personatges, es veu una família formada per un pare, una mare, un nen i una nena més petita que arrel de la malaltia del germà gran es veu madura. Quan es talla els cabells per donar-li al seu germà es nota que aquesta família està unida i que s'estimen i es valoren i que necessiten totes les forces possibles per seguir endavant.

En aquest anunci no hi ha un diàleg, no hi ha ni una sola paraula excepte al final on es demana ajuda pels nens que tenen càncer. Només amb la música trista i les imatges s'entén perfectament i aquí es demostra que una imatge val més que mil paraules ja que sense ni tan sols pronunciar un "Hola" podem saber de què va tot l'anunci.

Sincerament l'anunci m'ha arribat al cor. Sembla mentida que sense un diàleg es pugui entendre tot i fins hi tot quedar-te pensant en aquests pobres nens que de petits agafen càncer ja que penso que és molt injust. L'anunci està molt ben fet, les imatges són molt reals i et vénen ganes d'ajudar en tot el que puguis a aquestes famílies que han tingut o tenen aquesta mala sort i ajduar-los a ells.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada