diumenge, 13 de desembre del 2009

El Sistema Solar (WebQuest)

Les WebQuest són activitats orientades cap a l'investigació en les quals part o tota la informació amb la que l'alumnat interactua prové de recursos d'Internet.

He triat una WebQuest anomenada: "El Sistema Solar" de Carme Barba i Sebastià Capell, pensada per alumnes de primària.

Entem a la pàgina i el primer que ens mostren és una fotografia de la lluna i enllaços on hi ha la introducció, la tasca, el procés, l'avaluació, les conclusions i els crèdits. També hi trobem un mapa i la descripció.
A la introducció ens trobem amb un escrit on explica què ha vist aquest professor rus, l'Adrolin Sinof i els formula unes preguntes als alumnes:

Al professor rus Adrolin Sinof, li ha semblat veure pel telescopi nou planetes donant voltes a una estrella molt lluminosa . També ha vist alguns astres estranys que no ha sabut reconèixer; ha descobert que la Lluna no sempre es veu igual, i ha observat un fenomen molt curiós: mentre en un país és de dia, en altres pot ser de nit, i mentre en un país fa calor, en altres fa fred.

Heu mirat algun cop per un telescopi?

Us agrada això dels planetes i les estrelles?

Voleu investigar en el camp planetari?

Sí? Doncs, apa!, aneu a les Tasques per poder començar.

Seguidament, a les tasques, fa de protagonista la científica Carme Antropof on els dóna uns exercicis que els alumnes hauran de completar per ajudar el professor amb el seu llibre.
Els nois i noies s'han d'organitzar en grups de 3 i repartir-se la feina segons el seu personatge ( 3 científics: un serà el responsable gràfic, l'altre el tècnic informàtic i l'altre el responsable de la correcció lingüística).
Els nens faran un total de 7 activitats que englobaran el treball final on s'haurà de fer-lo amb una presentació Power Point.

Aquesta activitat m'ha semblat molt, però molt interessant, les WebQuest ajuden a ampliar gratificantment el treball de l'aula ja que gràcies a Internet, podem aconseguir informació que als llibres no hi ha i a més, fer-ho d'una forma agradable, d'una forma divertida i que, alhora de l'avaluació, segur que se't queda molt més que si ho estudiéssis dels llibres.
Penso que és una bona eina i que m'hagués agradat fer-la a la meva escola. Crec que quan em dediqui a l'ensenyament intentaré aprofitar el màxim totes aquestes aplicacions perquè els nens no s'aburreixin, s'ho passin bé, riguin, i aprenguin tant el tema que treballaran i estudiaran com a repartir-se les feines i treballar en equip.

Enllaç pàgina web!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada