diumenge, 13 de desembre del 2009

Relació entre les experiències d'aprenentatge i les metàfores de Crook

La metàfora tutorial: l'ordinador com a tutor la relacionaria amb les activitats de JClic.
La metàfora de construcció: l'ordinador com alumne la relacionaria amb l'activitat de la Tortuga la qual, a la pantalla surt una tortuga dibuixada que l'alumne a de donar-li instruccions perquè es mogui.
La metàfora del laboratori: l'ordinador com a simulador la relacionaria amb l'exercici que vam fer amb un programa anomenat Cryon Physics on l'usuari pot interactuar amb el sistema dibuixant objectes que seguiran un moviment natural seguint la llei de la gravetat.
Per últim, la metàfora de la caixa d'eines: l'ordinador com a eina el relacionaria amb l'activitat que vam fer del dictat.

Personalment, no havia fet servir la majoria d'aquests programes i no havia fet servir, per tant, les metàfores. la de la caixa d'eines recordo que sí, amb programes com el paint per exemple. Jugàvem de petit amb un on entraves a un castell i fent sumes, restes, multiplicadions i divisions podies tirar endavant o seguir el camí que volies ja que era com un laberint fins a arribar al final i no sé que forma part d'alguna metàfora però exactament no sabria on posar-lo. Algú em podria ajduar?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada