diumenge, 27 de desembre del 2009

Una aposta forta per les TIC

Fullejant la revista ESTRIS, una revista d'educadió en el lleure, llegint les experiències de monitors he trobat una força interessant que diu així:

L'Esplai Xic, ha decidit integrar les noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació en la seva activitat quotidiana. Recentment ha inaugurat un nou domini web, que fan servir ocm a via de comunicació amb les famílies a través d'un apartat de notícies, per penjar fotografies i vídeos de les activitats que realitzen i on resumeixen, per grups, els que fan cada dissabte. També el fan servir per donar informacions més pràctiques com ara, qui són i on es troben. La pàgina web ha estat possible gràcies al treball d'un monitor de l'esplai que és informàtic i que ha pogut fer realitat l'objectiu que es van marcar: que tots els monitors de l'esplai poguessin modificar qualsevol dels continguts del web. D'aquesta manera, no hi ha excuses per no actualitzar la pàgina web, una obligació que han de complir setmanalment tots els grups de l'esplai i si no ho fan han de pagar una "penyora". Volen que sigui una pàgina dinàmica.Ttot hi que els hi falten funcionalitats, explica Andrea Barba, la responsable de l'esplai, la seva evolució natural els ñorta a seguir apostant per les TIC amb força. Una d'aquetes funcions que encara no es troba activada però que funcionarà ben aviat diu que és la secció de fòrum, un espai que estarà dividit en tres apartats: un obert a tothom, l'altre només a membres de l'esplai i un tercer exclusiu per a monitors. Aquesta eina els permetrà prescindir de Facebook i de bloc perquè, segons argumenta la responsable, a través de la seva pàgina web, ja hi ha tota aquesta informació. A banda de la pàgina web, cada monitor disposa d'un correu electrònic de l'esplai per comunicar-se amb pares i infants, i els monitors fan servir la missatgeria electrònica per convocar reunions presencials o, fins i tot, realitzar-les a través de la xarxa.


Penso que aquesta nova proposta és una altre manera d'integrar les TIC en la vida quotidiana també, no només en l'escolar i, d'aquesta manera incoluen a les famílies les quals estan sempre en contacte amb aquesta educació fora de l'escola que ajuda als nens emocionalment. S'ho passen bé, es diverteixen i s'aprèn moltíssim sobre la vida. ÉS una molt bona idea.

Deixo aquí l'enllaç amb la pàgina web ja que em sembla interessant i important.
www.esplaixic.net

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada